De
lekkerste recepten vindt u
bij het internet kookboek
De keuken van het Centrale Plateau
Het gebruik van Kokosmelk
komt veel voor in de centrale Thaise keuken. Dit komt door de vele
palmen die langs de Thaise kust groeien. Verder is deze keuken over het
algemeen minder sterk gekruid en zoeter dan in andere regio's.
De Noord-Thaise keuken
In deze regio eet men veel Kleefrijst, oftewel Khao Niew. In combinatie met verschillende Dipsauzen kan dit een erg lekker gerecht worden. Ook omeletten en rauwe groenten worden veel met de Kleefrijst geserveerd. Een bekend Noord-Thais gerecht is Kao Soi.
De Noord-Oost Thaise keuken
De vaak moeilijke leefomstandigheden hebben hun invloed gehad op deze
Thaise keuken. De gerechten zijn minder verfijnd dan de centrale keuken
en zijn sterk en scherp gekruid. Een lekkere salade uit deze keuken is Som Tam.
De Zuid-Thaise keuken
Kokosmelk speelt een grote rol in deze Thaise keuken, met name in curries en soepen. Een bekende curry is de Massaman Curry. Onder invloed van de Islam wordt in het zuidelijke deel van Thailand weinig varkensvlees geserveerd. Dit ten opzichte van de vele visgerechten die er te krijgen zijn. Een goed Thais Seafood recept is de Tom Yam vissoep.
Wijn
Bier