De Franse keuken
Frankrijk kent een van de meest veelzijdige keukens van de wereld. De verschillende gerechten zijn streekgebonden en daardoor zeer uiteenlopend.Noord-West Frankrijk
In dit gebied maakt men veel gebruik van Appels, Boter, Creme Fraiche en Room.
De Provençale keuken
Deze keuken heeft letterlijk raakvlakken met de Italiaanse keuken en gebruikt hierdoor veel Olijfolie, Tomaten en Verse Kruiden .
Zuid-West Frankrijk
Deze regio staat bekend om een aantal specialiteiten, waaronder de Cepes, Eend, Foie-gras en Pens.
Noord-Oost Frankrijk
Dit gebied kent veel invloeden vanuit de Duitse keuken. Er wordt veel gebruik gemaakt van Bier, Reuzel, Worst en Zuurkool.
Naast deze hoofdkeukens kent Frankrijk veel lokale keukens, zoals de keuken van de vallei van de Loire of de Baskische keuken. Als men buiten Frankrijk over de Franse keuken spreekt bedoelt men vaak de Parijse keuken. Deze keuken is redelijk exclusief en kent vooral veel invloeden uit het noord-oosten van Frankrijk.