De recepten in dit boek zijn puur Hollands. De ingrediënten komen van Vaderlandse bodem, met een nadruk op vers en biologisch. De gerechten zijn eenvoudig klaar te maken en er wordt nadruk gelegd op de opmaak van de borden.
Iedere Nederlandse provincie heeft zo zijn eigen karakter, gewoontes, tradities en niet te vergeten gerechten en lekkernijen. Maar vaak zijn die laatste twee helaas juist wel in de vergetelheid geraakt. In dit boek staat een alfabetische selectie van Brabantse gerechten en lekkernijen als begijnenrijst, blote billetjes in het gras, Bossche bollen en Mierlose kersenpannenkoeken. In Brabantse pot worden de Brabantse keukengeheimen prijsgegeven. In deze reeks ook te verkrijgen: Friese Pot, Limburgse Pot, Noord-Hollandse Pot, Groningse Pot, Drentse Pot, Zeeuwse Pot en Gelderse Pot.
16 topkoks, werkzaam in geliefde restaurants, geven hun lekkerste recepten prijs waar liefhebbers van eten en koken veel plezier aan kunnen beleven.
Dit kleine boekje bevat traditionele Nederlandse gerechten aangepast aan de huidige eet- en kookgewoonten. Het richt zich op een breed publiek.
Het kookboek "Hollandse keuken, recepten en tips" helpt u om lekker Hollands en gezond te eten en toch rekening te houden met uw diabetes.