De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Azie) anderzijds.
Deze nieuwe editie van: Recepten uit de Joodse Keuken werd geheel herzien en verbeterd. Het bevat de bekendste gerechten uit de Nederlands-Joodse keuken. Daarnaast bevat het een aantal unieke, bijna vergeten Nederlands-Portugees Joodse recepten, zoals prioletes (matzemeelkoekjes) en patinhos (eend), en zijn er recepten uit de moderne Israëlische keuken toegevoegd.
De schrijfster neemt u mee op een fascinerende reis en laat zien hoe deze kookkunst, die onlosmakelijk verbonden is met de tradities van heden en verleden, zich heeft ontwikkeld. Het recepten-deel is een schitterende verzameling van meer dan 350 klassieke en eigentijdse gerechten die zijn terug te voeren op de culinaire tradities van de joodse gemeenschappen uit alle windstreken. (In het Engels)