De moderne Noord-Afrikaanse keuken is een mengeling van oude Europees-Franse kookkunst en traditionele Arabische en Joodse kookkunst. In Marokko maakt de bezoeker kennis met een uiterst verfijnde keuken, een keuken die gevormd is door moslims, joden en christenen. Nergens ter wereld dineert men zo grandioos; Marokkaanse gerechten zijn vorstelijke gerechten. Ze worden bereid van verse ingrediënten van uitstekende kwaliteit.
Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verrassende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. Arabia geeft een mooi overzicht van de verschillen en de overeenkomsten van de culinaire tradities van de Arabische Mediterrannee.
Ghillie Basan maakt in haar recepten gebruik van kruiden en specerijen van de soeks (overdekte markt met werkplaatsen) in de Marokkaanse steden en van fantastische, verse ingrediënten van het platteland of de kustgebieden. Ze benut de tradities van de Marokkaanse keuken voor deze schitterende verzameling eigentijdse gerechten. Ontdek aan de hand van dit boek zelf de ware smaken, texturen en geuren van Marokko.
Claudia Roden keert in dit betoverende boek terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen.
Volgens een Marokkaans spreekwoord is een man z'n hele leven op zoek naar de keuken van zijn moeder. In dit boek onthult de auteur u de keukengeheimen van zijn moeder. U wordt uitgenodigd om een culturele reis te maken door vele recepten, van frisse salades en verrukkelijke vleesgerechten tot honingzoet gebak. Briouats met kip, couscous met rundvlees en groente, lamstajine met pruimen, harira, gevulde sardines, muntthee, cornes de gazelle... Met dit sfeervolle kookboek haalt u de kruidige en zoete geuren van de gastvrije en traditionele Marokkaanse keuken in huis!
De basiskruiden zijn van Marokkaanse komaf en de ingrediënten zijn mediterraan georiënteerd. De gerechten zijn verfijnd, de bereiding simpel en de presentatie is fris en onverwachts.