De Indonesische keuken
De Indonesische keuken kent vele verschillende gerechten. Het is mogelijk om een goed gerecht binnen een half uur klaar te hebben, maar het kan ook zijn dat u vijf uur lang bezig bent om een smakelijke rijsttafel te bereiden. De Indonesische keuken bestaat in feite uit een aantal verschillende keukens. Deze zijn de Padangkeuken, de Sundanese keuken, de keuken van Toraja en de keuken van Minahasa.
De Padangkeuken
Deze keuken is afkomstig van het eiland Sumatra. Het eten is sterk gekruid en erg pittig van smaak. Een maaltijd bestaat uit verschillende bakjes met vlees, vis en groente. Hiernaast wordt een grote schaal met witte rijst geserveerd.
De Sundanese keuken
Deze keuken is sterk beïnvloed door de Sumatraanse. Er worden meer kruiden gebruikt en het eten is minder pittig. Rauwe groente, tempeh, tahoe en Peteibonen komen veel voor.
De keuken van de Toraja
In deze keuken vindt u veel verschillende soorten gerechten. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van Buffelvlees bamboe, vis en zwarte rijst. Een aantal specialiteiten uit deze keuken zijn: Pa'piong (kip of varken in bamboe bereid) of Belut Masapi.
De keuken van Minhasa
Deze keuken heeft veel weg van de Padangkeuken, maar kent wel een aantal bijzondere ingrediënten. Deze keuken maakt gebruik van wilde en soms zelfs beschermde diersoorten.