De Kroatische keuken
De Kroatische keuken verschilt erg per regio. Het binnenland en de kuststreek verschillen het meest qua keuken. In het binnenland is de keuken beïnvloed door de Hongaarse, Oostenrijkse en Turkse keuken. De keuken van de kuststreek kent invloeden uit Italië, Griekenland en de Romeinse keuken. Kroatië kunt u in gebieden verdelen die allemaal hun eigen kenmerken hebben.- Dalmatië: Een mediterrane keuken met Italiaanse invloeden en veel vis.
- Slavonië: Een pittige keuken met veel Hongaarse invloeden, en bestaat uit veel vlees en wild.
- Hrvatsko Zagorje en Medimurje: Een keuken die bekend staat om de zoetigheden.
- Midden Kroatië of het Kroatische binnenland: Een keuken waar veel eigen kaas wordt gegeten, zware geroosterde maaltijden gegeten worden en Osmaanse invloeden heeft.
- Istrië: Een keuken gekenmerkt door licht eten met veel kruiden, truffels en veel Italiaanse invloeden.