Mede door de vele buitenlandse invloeden is de hedendaagse Duitse keuken zeer uitgebreid. Ook de traditionele recepten zijn erg varierend. De Duitse koks maken gebruik van de plaatselijke ingrediënten, wat voor deze variatie zorgt. Aan de Duitse kust vindt u veel visgerechten en door het gehele land zijn veel stevige vleesmaaltijden te krijgen.
Veel gebruikte ingrediënten zijn Aardappel, Varkensvlees, Zuurkool
Duitse maaltijden
Ontbijt
Een stevig ontbijt is altijd een goed begin van de dag. In Duitsland is er 's ochtends een ruime keuze uit Kazen, Koud Vlees, Eieren, Jam, Honing en Marmelade. Hiernaast heeft Duitsland een groot assortiment broden, zoals Kaiserbrot en zwart Roggebrood. Ook Granen en Fruit worden aangevuld met Yoghurt of Kwark en als ontbijt genuttigd.
Lunch
De lunch is in Duitsland vaak de belangrijkste maaltijdgang van de dag. Vooraf een lekkere soep, zoals de
Paddestoelensoep uit Holstein. Hierop volgt een hoofdmaaltijd, vaak bestaande uit aardappelen, vlees en groente. Een veel gebruikte groente is de zuurkool, probeer ook eens Cabanossi-sauerkrauttopf. Zuurkool is ook goed te combineren met Eisbein of Runderworst.
Diner
Het avondmaal is relatief bescheiden. Een broodmaaltijd met eventueel een kop Soep of een Salade. De Duitsers zijn ook befaamd om hun dessert recepten. Deze worden verkocht in zogenaamde Konditoreien in combinatie met een kop koffie, oftewel kaffee und kuche. Een lekker Taartrecept is de Schwarzwälder Kirschtorte.