De Argentijnse keuken
De Argentijnse keuken kent Spaanse, Italiaanse, Indiaanse en Franse invloeden. Vlees en vis belanden in deze keuken vaak op de grill. Vlees is onmisbaar voor de Argentijnen, want zij zijn de grootste vleeseters ter wereld. De Asado is een typisch Argentijns ritueel. De Asado is een soort familie barbeque waarbij veel enorme stukken vlees op grote grillen worden klaargemaakt. Denk hierbij niet aan de standaard
barbecues zoals wij ze kennen, want het zijn forse houtskoolplateaus
waar bijna een complete koe op wordt bereidt.
Voor families die niet over een
dergelijke grilplateau beschikken kan er in de verschillende parken
op openbare “asado plaatsen” naar hartelust worden gebarbecued.
De geur van geroosterd vlees in de weekenden in deze parken zijn dan
ook niet vreemd.
Vaak wordt er ook een chimichurri bij het vlees geserveerd. Dit is een saus van allerlei pittige kruiden. Verder eet men bij een Asado vaak stokbrood, patat en salades.